miluju velké poklidné snídaně, ideálně spíš brunch
jako základ jsou vajíčka - míchaná, ztracená, volské oko, omeleta, v mc muffinu z mikrovlnky, v košíčku z trouby, naměkko... v případě nouze aspoň natvrdo na chléb s máslem a hořčicí
k tomu opečená anglická, čerstvé pečivo, rajčátko... a potom pečivo s máslem a marmeládou nebo kousek sladkého pečiva nebo lívaneček s tvarohem a ovocem... a klidně i kousek pečiva s nějakou dobrou pomazánkou, šunkou, sýrem... a půllitr černého čaje s plátkem citrónu, limetky nebo pomeranče a hrnek kafe (ještě loni půllitr kafe s mlékem, teď mi stačí menší hrnek černé kávy) - to je moje ideální hotelová snídaně, po které jsem najedená až do večeře (s něčím malým během dne, černým čajem a jednou malou černou kávou)
běžně snídám v práci kousek sladkého pečiva, kousek slaného pečiva, čaj, kávu, během dopoledne pak ještě kousek ovoce nebo zeleniny (ujídám postupně)... někdy to nahradím chlebem s pomazánkou (poslední týdny mě drží tuňáková), když se hecnu a dojedu do nenáviděného alberta, koupím si mlynářskou briošku a tu pak snídám celý týden s čerstvým sýrem nebo s tvarohem...
o víkendech nejčastěji pohanková nebo jáhlová kaše, ideálně se sirupem (agáve, datlový, javorový) nebo se skořicí...