Svíčkovou občas dělám, ale jinak - bez mouky a bez smetany, nemám jíst lepek a mléčné věci. Vlastně mi ani celkově mléčné omáčky nejedou, dost se mi změnily chutě, takže kuře na paprice neeee, je to mdlé. S jedinou výjimkou - koprovka.
Humus máme rádi, a vůbec arabskou (bezlepkovou) kuchyni miluji. Zkouším ráda nové recepty, ale i starodávné, třeba brambory na loupačku s máslem, bylinkami...
Klasiku nevyhledávám, protože v české kuchyni lidi nasypou mouku do všeho: do polévek, do omáček, do zelí, do šťávy z masa, do guláše, všechno se musí moukou alespoň poprášit, když už ne zahustit.
Když se na Slovensku ptám na složení, vždycky se děsně dotčeně diví "U vás V Čechách dáváte do zelí mouku?" Jo, v hospodě tam je vždycky