Tím je myšleno nahradit bílou rýži tmavou a zařadit do jídelníčku avokádo a víc špenátu, ne že má jíst jen toto. To je snad jasné, ne?
Obecně jde o to snížit spotřebu cukru a upravit hladinu cholesterolu. Některé potraviny to umí velice dobře. Ale spásné nejsou. Jako avokádo. Je v něm hodně vlákniny a bílkovin, takže zasytí na delší dobu. Současně obsahuje velké množství "dobrých" tuků a pomáhá tak snižovat hladinu cholesterolu. Dá se zpracovat na slano i na sladko jako dezert.
Sami víte kde se dá cukr ubrat, vyřadit nebo nahradit např. ovocem. Stejně tak tuk. Většina jídel snese menší množství než se běžně používá. Vzít si jako přílohu vařené brambory místo smažených, udělat maso na přírodno místo v trojobalu. Určitě najdete dost věcí které se dají upravit aniž by tím jídelníček nějak trpěl