Přidat odpověď
Jak u kterého dítěte.
Moje dítě by se, v dané situaci, předpokládám rozplakalo a dost možná by odmítlo už do té školy jít...
Tomu dítěti je 11 let, proboha.
Učitelka je kráva na n-tou, pokud hodlá "kritizovat" dítě před celou třídou. A je jedno, z jakého důvodu... Může to být totálně pokažená písemka z něčeho, ponižující způsob zkoušení u tabule před celou třídou...
I kdyby to dítě napsalo ten sloh prachmizerně, na jiné zadání a jiným literárním stylem, tak reakce může být - Péťo, podívej, procvičujeme vypravování a říkali jsme si, jak to vypadá (úvod, zápletka, rozuzlení, závěr...). Co myslíš? Jaký literární styl jsi napsal ty? Ano, popis. Tak mi přes víkend napiš vypravování jiné - o něčem jiném třeba, pokud jsi to představení pořádně neviděl...
Pokud učitelka reaguje tak, že si předvolá matku do školy, jako kdyby dítě šikanovalo spolužáka nebo vyhodilo učitelky mobil z okna ve 3. patře..., tak je to prostě kráva.
Nesouhlasím ani s tím, že má dítě dostat 5 (a to i v situaci, kdy by dítě tím slohem skutečně "záměrně provokovalo" - což mi konec konců připadá jako málo pravděpodobné). Ale to je tím, že já odchovávám dítě na neznámkovací škole, kde se fakt klade důraz na to, co dítě umí a zda chápe to, co se probírá a ne na to, jestli dítě špatně přečetlo/nepochopilo zadání, má výsledek v matice psacím písmem celou větou, nebo má dokonalou úpravu v sešitě...
Fakt nechápu, proč takové osoby učí.
Předchozí