Přidat odpověď
jas,
tak v té době byla mateřská do půl roku, pak už nic. Varianty byly matka doma, jesle, prarodiče. Matka doma nemusela být schůdná finančně (naši, městští lidi bez zemědělských výpěstků, zato s nájmem, by prostě z jednoho platu nevyšli), jesle - to měli v plánu mí rodiče, ale záhy se ukázalo, že chytím každou infekci a lékař našim řekl, že to nepůjde. No a tak jsem byla taky u babičky v městečku asi vzdáleném asi 2 hodiny autobusy, která to mimochodem nějakou dobu, než měla oficiálně důchod, lepila prací o víkendech a odpoledne / v noci (byla vychovatelka v dětském domově). Vypomáhala i teta se strýcem (bydleli s babičkou v jednom domku), naši jezdili na víkendy. Když jsem šla do školky, byla jsem doma a naopak jsme jezdili za babičkou a byla jsem tam hodně o prázdninách, později i sestra (ale u té už byl rodičák do dvou let a ve dvou letech dala jesle v klidu, takže tam nepobývala trvaleji).
Myslím, že to určitě byl pro babičku záhul, ale o prázdninách i na víkendy se nás vždycky i s tetou a strýcem vysloveně dožadovali a měly jsem s nimi pěkný vztah.
Předchozí