| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

S námi šel do prvaku na gympl 17 letech kluk, v pohodě zapadl a odmaturoval sice v 21, ale vůbec ničemu to nevadilo. A dvě holky od nás ze třídy přestoupily v pololetí prvaku na zdravku. A to byla 70. léta, kdy bylo všecko zkostnatělé a nic nešlo, co se jen trochu vymykalo a ještě do všeho kafrali soudruzi. Věřím, že v dnešní době je to jednodušší. Musí se ale synáček snažit a pořádně zabrat. Já jsem ve tretaku na gymplu dostala mononukleózu, byla jsem měsíc v nemocnici, tři měsíce doma, vážila jsem 42 kg a nevylezla na jeden zátah domu do třetího patra. Musela jsem udělat ze všech předmětů rozdílové zkoušky, všecko se to sama poctivě našprtat. Zvládla jsem to. Věřím, že i předměty, které jsou neoblíbené, je možno se naučit pokud se do toho člověk zakousne a má pocit, že to k něčemu je. Já jsem musela maturovat z matiky, celé 4 roky jsem proplouvala s trojkou s tím, že tomu nerozumím. No a když jsem tomu věnovala plnou pozornost, tak jsem zjistila, že to není tak nepřekonatelné, nakonec jsem odmaturovala za jedna. Vystudovala jsem i VŠ, která mě nijak zvlášť nebavila, ale když jsem se do toho ponořila, byly tam i zajímavé věci. Ani mě z žádné zkoušky nikdy nevyhodili, nejhorší známka trojka. Nakonec jsem si udělala i doktorát. Sice jsem díru do světa neudělala, ale měla jsem odborné vzdělání, které mi zaručovalo určitou úroveň zaměstnání a i když jsem v 54 letech v období krize měla strach, abych nakonec neskončila v Lidlu za kasou, našla jsem si díky svému vzdělání odpovídající práci, sice mizerně placenou, ale dostačovalo mi to na skromný život. A během pár let se i ty peníze zlepšily.
Málokdo má ten život hladký bez jakýchkoliv překážek a vždycky lze všecko nějak řešit. Jen se člověk musí do toho zakousnout a nenechat se odradit malými neúspěchy.
V tomto případě jsem pro změnu školy, pokud to bude opravdu vysněná škola, kterou syn chce studovat že zájmu, ne proto, že tam není účetnictví. Ale ani zůstat na obchodní akademii a s pomocí doučování ji dostudovat a složit maturitu mi nepřijde jako zcela nemožná volba. To musí vědět rodiče toho syna, jaký ten kluk je, zda se dovede kousnout a dělat i nepříjemné předměty, nebo je slaboch a zhroutil by se z toho. Ona ta druhá škola bude mít také svá negativa, třeba dojíždění, ubytování v internátu, nový kolektiv spolužáků, nové kantory, ne všechny předměty budou lehké a zábavné... všude je něco negativního i pozitivního. Rodiče znají svého syna nejlépe, ti to musí, spolu s ním, rozhodnout.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.