Přidat odpověď
Rodiče dětí, které se letos hlásí na gymnázium a SŠ, jsou všude okolo mne ve stresu (Praha). Některé děti chodí na doučování, ale ani tak nebudou premianti. A některé mají doučování zaplacené, ale kašlou na to. Někde jsem četla, ze pro Prahu už se nedávájí 2 přihlášky na gympl (třeba), ale ta druhá přihláška je pokud možno vyloženě "na jistotu", takže třeba gympl a OA.
Příklad. Když se na některé školy nedostanou ani samí jedničkáři (prostě není kapacita, a někde ta čára byt musí), tak to zkusí třeba na tu OA. Ti, co by se normálně dostali na OA se nedostanou, protože je předběhnout premianti, co se nedostali na gympl. Tak jaké možnosti pak mají děti, co nejsou premianti, ale učí se dobře. Učňák? A co ti, kteří prostě nemají na učení buňky, a mají trojky a čtyřky? Může se stát, že se dítě nedostane na žádnou školu? Pokud vím, tak povinná je jen ZŠ. To pak půjde dítě na pracák, a za rok to zkusí znovu? A nebo se tohle nemůže stát, a i kdyby mělo jít na školu přes celou republiku (třeba na intr), tak půjde prostě tam?
Moc tomu nerozumím, ale to téma mne zajímá.
Předchozí