To jsem psala já, manžel tedy draží skoro výhradně pole. Tam je podílové spoluvlastnictví naprosto běžné (dědění třeba i v několika generacích) a většinou se ani moc neřeší a nevypořádáv, pole se pronajímají (a nájemné dělí) nebo tam hospodaří jeden spoluvlastník a platí ostatním. Vydražit takový podíl je normální způsob investice, nikdo nikoho nevydírá ani neutlačuje (rozhodně tedy ne můj manžel). Investice nese výnos v podobě pachtovného plus samozřejmě je cílem časem prodat dráž než bylo koupeno, tj. je třeba dražit s rozmyslem a nenechat se vyprovokovat. Manžel tedy ta pole (případně podíly na nich) i normálně kupuje (když někdo prodává), případně draží v dobrovolných dražbách, nejen v rámci exekucí. Platby pachtovného probíhají poměrně nekomplikovaně, protože zemědělci potřebují mít vše v pořádku (smlouvy i platby), aby dostali zemědělské dotace. Samozřejmě hrozí riziko "zdivočení" poměrů, pokud dojde ke změnám právní úpravy, omezení/zrušení dotací atd. ... Žádná investice není jistá, liší se jen míra rizika (viz. sázky na Babiše
)