Federiko, tak já teda ve 13-14 klidně "nutila", ale bylo to v situaci, kdy syn byl na to zvyklý od malička, ne že jsem si vzpomněla najednou z ničeho nic. Zrovna v tomhle věku byl shodou okolností covid, takže žádné jiné aktivity moc nebyly a o víkendu prostě s námi jeden výlet absolvoval, ve všední dny a druhý víkendový den šel ven sám nebo s kamarádem, ale trvala jsem na tom. Teď děti (skoro 16 a 13) nenutím chodit někam s námi, pokud mají jakoukoliv vlastní aktivitu, nespočívající v ležení doma s mobilem nebo sezení u počítače. Klidně můžou sedět v kině nebo jít na výstavu, netrvám na nějakém intenzivním pohybu (oba pravidelně organizovaně sportují), případně je nechám i dělat něco do školy, pokud toho mají hodně (ale chci pak vidět ten výsledek). Ale pořád řeším, jestli se hýbou a dostanou se na vzduch. Jasně, že kdyby se syn nějak zatvrdil, že se z domova nehne, tak ho už nedonutím (ani manžel by ho nepřepral, myslím
). Mně naši nikam s nimi chodit nenutili, oni ani sami moc nikam nechodili. Ale já se hýbala a chodila ven i tak, mobily nebyly, v TV nic a sice jsem věčně četla, ale jít mezi tím ven bylo normální a taky na malém městě se prostě všude chodilo pěšky ...