Přidat odpověď
V lese rostou stromky a)jako vysazené a b)jako nálety. Nálety jsou husté, jak nalétala semena šišek, stromky nejsou pravidelné, často vypadají pěkně jen do doby, než zjistíš, že to není jeden stromek, ale několik stromků v sobě. Nebo mají dlouhé tenké větve.
Vysazené stromky jsou vysazené za účelem sklizně dřeva, tudíž se prořezávají starší a větší, aby udělaly místo těm ještě větším. Pravidelné a husté také nebývají.
Někdy se projdi po lese a schválně koukej, zda si vybereš.
Vánoční stromky se pěstují na plantážích za účelem vánočního stromku. Takže mají dostatek prostoru a světla. A navíc pečovatele, který dbá, aby byly pěkně, hustě a pravidelně rostlé. Vánoční plantáž zabere dost místa, a v ČR moc místa není. Navíc vypěstovat vánoč.strom trvá několik let (sedm ?) a k tomu je zapotřebí místa ještě víc, aby se to rentovalo.
U nás doma byla již několikrát pěkná vánoční partnerská scénka stran vzhledu vánočního stromku, který si vybíráme v lese, což bývá oříšek jak popsáno výše. Tak snad se letos nerozejdem kvůli stromku.
Borovice se mi taky doma nelíbí, ta je hezká v přírodě. Míváme smrček, chodíme na něj 22.12. do lesa a na Tři krále mi stejně celý opadá, když ho odstrojuju. Ale to mi už k Vánocum patří a pak to vyluxuju.
Předchozí