Nevím, jestli máme speciální druhy, ale máme standardně ty, které pekly už obě moje babičky, narozené před více než sto lety, mám po nich jejich ručně psané knihy s recepty a používám je beze změny. Jsou plné másla, ořechů, mandlí, nic levného, ale jsou dobré a i když jsou dnes jiné suroviny, pořád mi chutnají obdobně jako v dětství. Mezi naše stálice patří pracny, vanilkové rohlíčky, išelské dortíčky, vosí hnízda. Manžel má rád ještě ořechové košíčky, které zas dělá jeho máma, ta je ale taková věčná zkoušečka, takže od ní každý rok chutnají jinak, protože neustále experimentuje s recepty z internetu
Do repertoáru jsme přidali ještě pár nepečených kuliček, ale moc to nepřeháníme, max. deset druhů.
Peču vždy poslední víkend před vánoci - v pátek zadělám všechna těsta, v sobotu vyválím a upeču, v neděli plněné naplním a udělám případné polevy a uložím do lednice. Nedělám toho tuny, ale dělám je doma - kdysi jsem cukroví měla tendenci kupovat, ale když jsem se pak přidala na FB do nějaké pekařské skupiny a zjistila, jaká zvěrstva s tím ty rádoby pekařky na prodej provádějí a jak je to staré, tak jsem od kupování už upustila.