Přidat odpověď
My jsme si zrovna s mužem říkali, proč se tady kozy víc nejedí. Koz je tady už spousta, vzhledem k oblibě kozích mléčných výrobků a je škoda je nezužitkovat i jinak. Ovce se taky moc nejedly a už nastoupila jejich obliba. Sice zejména o velikonocích, ale je škoda nevyužívat zdroje a nejíst po celý rok. Zvěřina je také vynikající a kupodivu na přípravu nenáročná.
Koza mi nesmrdí, tahle úplně voněla. Prase vlastně smrdí mnohem víc, jen jsme na to všeobecně zvyklí. Každé zvíře nějak "smrdí". My doma zpracováváme a jíme úplně všechno. Někdy je trochu cítit břicho a vnitřnosti, třeba u slepice, zvěřiny, ale mně už to ani nepřijde, je to o zvyku. A lidi jsou zvyklí na čisté prefabrikované maso ze superhyper.
My jíme všechna masa, i všechny vnitřnosti, všechny zvířecí části, když už zvíře přišlo o život. Jako delikatesu jsme si na závěr okousali pečený kozí ocásek.
Předchozí