Já si poslední dobou čím dál víc cením toho, když někdo něco udělá jen tak pro potěšení kolemjdoucích. Třeba dřív byly často v oknech papírové rozkládací betlémy směřované do ulice, pro lidi z venku, milovala jsem to. No a s těmi zahrádkami je to podobné, dneska si lidi dělají hnusné ploty z různého hnusného materiálu a prostě jen minimum lidí se snaží o nějakou kultivaci veřejných prostor. Jasně, moje zahrada je moje a vlezte mi na záda, co je mi do druhejch lidí. Já to lidem často pochválím, když o něco pečují.
Minule jsem chválila vkusně natřenou čekárnu na kardiologii (běžná sídlištní poliklinka), nebyly tam žádné reklamní plakáty ani letáčky. Na zdi viselo několik pravých obrazů abstraktní malby a fakt si na tom dali záležet, iniciativa paní doktorky
.
(Ale jinak mi přijde 90% všech ozdobných světýlek ve městě hnusných, v Hornbachu z těch věcí omdlívám hrůzou, takže si tu protiřečím, snad to nevadí?
Taky bych kvůli dětem něco pořídila, ale zatím jsem nic vkusného neobjevila, tak nemáme nic).