Já si tak nějak po loňsku moc užívám každé období. Letos mi vánoce v obchodech až tak nevadí, v pátek máme v rodině svatbu a prý když na Martina, tak se zimní výzdobou. Takže za ubrousky a svícny s vločkama jsem byla docela ráda
. Svatba vyjíždí od nás, hromada příbuzných, nehoda s čočkovou polívkou uprostřed obýváku a vzpomínky na "Taková normální rodinka" nějak zavinily, že máme vymalováno, umytá okna a do pátku už snad komplet uklizeno. Žádnou obvyklou kratochvíli typu výměna kuchyňské linky nebo obklad koupelny dva týdny před Štědrým dnem nechystáme, takže si plánuju opravdu užít advent. Na advent i svátky se moc těším už proto, že jsou ve formě vnoučat zase v rodině malé děti, že loni jsme Vánoce slavili 15 ledna, ptž covid a letos po dlouhé době nebudu nikde překlápět nějaké systémy. Vypadá to, že plynutí svátečních dnů se usadilo, 24 úzká rodina, 25 pyžamový den, 26 široká rodina, to vše u nás. 27. návštěvy, 28. sourozenci u nás, 29.-31. pohoda volno, kdy se může udát cokoliv, nebo si prostě budeme číst, spát, procházkovat s vnuky, plavat. Silvestr velký v našem domě, ale nikoliv v bytě, loni započatá tradice našich dětí, jejich kamarádů a potomků - letos cca 7 dětí do 4 let věku.