Dari, to zakládání a povolování oblečení a napletené rukávy a spodek bundy bylo asi dřív časté, také si pamatuju takové svoje oblečení, přestože jsme žili na poměrně slušné úrovni (na tehdejší dobu, mluvím o 70. a 80. letech). První (ojeté) auto teda naši koupili, když mi bylo asi 14, bydleli jsme čtyři v malém 2+1 v paneláku, ale na divadlo, koncerty i trochu cestování (párkrát během mého dětství i k moři) rodiče měli.
Pro mě byla finančně nejhorší právě ta doba před 30 lety. Manžel přišel o zaměstnání, zkoušel podnikat, ale nebyl na to typ, takže se mu opakovaně nedařilo. Měli jsme dvě maličké děti, rodičák nízký a bylo to buď, anebo, nedalo se k němu přivydělat, i když aspoň o nějaký malý přivýdělek jsem se snažila. Pamatuju se, že byla doba, kdy jsem neměla za co koupit dcerce bačkůrky do školky a vařila jsem nudle se zelím a podobné pokrmy
Ale i tak jsem pak byla šťastná, že můžeme cestovat - i když při prvních cestách jsme si nemohli koupit ani toho nanuka a spali jsme na divoko v autě.
Dnes mám obavy jen pokud jde o ceny elektřiny, děti jsou dospělé a samostatné, tak nade mnou nevisí žádný pocit zodpovědnosti za ně, jako to bylo v dobách minulých.