Přidat odpověď
Chtěla bych teď přes vikend zavařovat. Pamatuju si, že když jsem byla malá, zavařovalo se u nás celý podzim. Jenže už si nepamatuju ten postup.
Chtěla bych zavařovat nějaké okurky (lák mám), ovoce a vařené vepřové.
Hledala jsem nějaký návod na internetu i na YouTube, ale všude jsou jen postupy co dělat PŘED samotným zavařováním. To znám, to si pamatuju.
Co však nemůžu nikde najít, je ten proces samotný.
Máma dávala sklenice do zavařovacího hrnce, kde sledovala teplotu, pak se sklanice vytáhly a položily na linku dnem vzhůru.
Ale já zavařovací hrnec nemám, neznám teploty a neznám čas potřebný k tomu, aby se sklenice uzavřely.
Pamatuju si matně taky něco takového, že se dávala voda snad centimetr pod víčko? Nevim. Na druhou stranu mám snad i pocit, že se zavařovalo v několika vrstvách?
U masa to bude asi ještě o něco složitější.
Četla jsem rady, že se dá zavařovat i v myčce, což nechci.
Do zavařování v troubě se mi taky moc nechce, mám ji dost vysoko.
Budu vděčná, za každou radu.
Předchozí