Přidat odpověď
Mám 33 let litinové nádobí s dřevěnou rukojetí i bez, celolitinové jeden pekáč, jeden hrnec a lívanečník. Základ byly tři vysoké pánve a pánvičky právě s tou rukojetí, tři hrnce - rendlíky a jeden pekáč, vše s pokličkami a modrým smaltem - to jsme dostali jako svatební dar. Pak jsem si dokoupila pár dalších a podědila ty celolitinové. Mezitím jsem odstavila jednu sadu smaltovaného, už byla hnusná a jednu sadu nějakých nerez cosi - ty šly v okamžiku příchodu indukční varné desky. Krom toho, že se u těch třech s dřevěnou rukojetí začínám bát, že mi jednoho dne zůstane rukojeť v ruce a houpne mi na nohy horký hrnec, ty bez dřeva jsou nezničitelné, denně používané. Klidně na nich dělám i palačinky, jen první je masná a musí se lít do rozehřátého oleje, pak smažím skoro na sucho. Je pravda, že na palačinky a omelety ale běžné používám nějakou profi v barvě mědi - co to je netuším, mám ji asi 5 let. Tu litinovou ale v okamžiku, kdy potřebuju dvě opravdu bez problémů. Dneska jsem dělala kotel leča, marmeládu - automaticky sahám po těchto hrncích. Zjistila jsem, že odpalované těsto bez litiny v podstatě neumím.
Předchozí