Přidat odpověď
...j.a.s...: "...Diskuzí jsem docela znechucená. Kde je nějaká sebereflexe? Jo, krizový plán je provázaný s válkou na Ukrajině. Ovšem na Ukrajině ti lidi přišli o všechno a tady se řeší příkoří z možného vytápění. Doufám, že tuhle diskuzi nečte nikdo z Ukrajiny...."
Tu diskusi jsem zakládala já. Týká se snížení teploty v nemocnici. A bez sebereflexe přiznávám, že když je mi zle, tak myslím především na to, jak se cítím já sama. Bohužel jsem byla párkrát hospitalizována, na pokoji, i když se topilo, jsme se se spolupacientkou klepaly zimou obě. Když je člověk nemocný, opravdu některé věci snáší mnohem hůř.
--
Co se krizového plánu týká, včera navečer jsem na Idnes četla článek "Topení ve státním: ministerstva jedou na plyn, nyní zkouší rychle zateplovat"
Odcituji odstavec:
"Naopak na ministerstvu spravedlnosti si mohli úředníci v kancelářích zatopit i na 24 stupňů, nadcházející zimu ale mají šetřit. „Teplota vytápění kanceláří je regulována dle požadavku konečného uživatele termoregulačním ventilem, a to v rozmezí 20 až 24 stupňů. Tuto zimu plánujeme omezit vytápění společných prostor a vydat doporučení zaměstnancům vytápět kanceláře na maximálně na 21 stupňů,“ uvedl za resort spravedlnosti Michal Peskot.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ministerstva-vtapeni-plyn-uspora-spotreby-energii.A220808_193758_domaci_wass
Tak takhle si fakt krizový plán nepředstavuji.
Předchozí