Mám osobně ráda určitý sled. Předkrm, hlavní chod, dezert. Samozřejmě pokud je to cílem pozvání. My pořádáme různé typy akcí.
Akce "pozvání na něco"" - na hamburgery, na pho bo, na...cokoli...pak servírujeme nejdřív hlavní chod a po něm (ideálně) tematicky laděný dezert. Káva je po jídle, k dezertu. Návštěv, které si chtějí dát cappuccino k hamburgeru, není mnoho, asi bych se zeptala do davu, zda chce někdo před hamburgerem Maruščinu roládu. Taky záleží, za jak dlouho po příchodu se bude jíst...což jistí ty uzobávací předkrmy (slané
![:-)](/g/s/0.gif)
).
Akce "švédský stůl bez obsluhy", a to buď zcela v naší režii nebo včetně toho, co přinesli ostatní. Pak máme stůl se slaným, stůl se sladkým. Vedle stolu se sladkým kávovar. Jestli si někdo dá k chlebíčku kafe je mi pak jedno.
Jen dezerty často bývají s krémy, šlehačkou, různě plněné, polévané...někdy je lepší přinést je z lednice najednou a nenechat na stolech okorávat nakrájenou roládu...