majonézu mám ráda, ale vlastně mi jí přijde do různých majonézových salátů spíš škoda. Používám ji spíš nějak ochucenou jako takovou tečku navrch, třeba naposled jsem použila majonézu o víkendu, kdy jsem dělala chlebíčky s avokádem, vajíčkem a domácím gravlaxem a zdobila jsem právě kopečkem hořčicové majonézy a koprem. To pak ta chuť víc vynikne. Podobně třeba dělám bazalkovou majonézu na niceský salát, koprovou na slanečkový salát... prostě samostatný chuťový tón nahoře :)
Na klasické majonézové saláty dostanu sem tam výjimečně žravou chuť, kupované si prakticky dát nemůžu (je vnich skoro vždy mrkev), tak pak teda doma vyrobím třeba bramborový salát a udělám šunkové závitky, něbo nějakou jinou lahůdkářskou klasiku :)
Majonézy jsem nejvíc snědla v době kojení, kdy obě moje děti měly těžké alergiee mmj. na mléčnou bílkovinu, takže majonéza byla super řešení na ty divné bezlepkové věci - alespoň nějaká normální chuť místo náhražek
Pak mladšímu začalo vadit i vejce a bylo po žížalkách... tedy po majonéze.