rodic ma velice limitovane moznosti ovlivnovat, co se bude ve skole ucit a jestli se deti budou ucit na cermat nebo "normalne"..moc tomu nerozumím, co znamená učit se "na CERMAT". vždyť na to žádné spešl učení není, i když je určitě dobré projet si pár testů doma, aby si člověk zvykl s tím testem pracovat. aby se dětem nestalo, že když se třeba zaseknou na první otázce, budou se jí věnovat tak dlouho, že zbytek už nestihnou. testy jsou veřejně přístupné zdarma, když to neudělá škola, může to s nimi doma udělat rodič. i co jsem platila holce učení k přijímačkám, tak vůbec nešlo o to, že by se učila něco jiného, než ve škole. jenom si prostě během zhruba pololetí zopakovala všechno, co se na základce učila. starší holka byla cílevědomější, ta si učení dokázala zopakovat i bez kurzu. ale ani jedna se neučila nic nového, prostě to bylo opáčko k přijímačkám. já přijímačky na střední dělala ještě za minulého režimu a taky jsem k nim nenakráčela jen tak, ale makala jsem doma jak počítáním Bělouna, tak opakováním všeho možného