Přidat odpověď
Tatramelko já tuhle zkušenost mám jen z doby povodní - a to bylo léto, plus žijeme v místě, kde když jsou nějaké problémy s elektřinou, jsme připojováni mezi posledními. Takže 2 dny bez elektřiny nás nevyvedou z míry, 4 zvládáme, jen pracovat jezdíme jinam. Právě že už máme takové návyky jako že víme kde jsou sirky a svíčky (a jsou různě po domě, je fakt veliký), máme petrolejové lampičky a elektrické svítilny na baterky, jakmile začne fučet a blikat napouštíme vodu do kýblů na záchody, vypínáme telefony až na jeden, jsme zvyklí mít pořád nabité powerbanky a počítače, máme UPSky na důležitá zařízení, malou plynovou bombu na vaření (pokud by to trvalo dýl, instalujeme krbovky s plotnou), běžné léky na první pomoc, manžel léky na srdce na 2 měsíce. Já to mám spolu se zásobou paliva a potravin, nádrží v autech, které nikdy neklesnou pod polovinu na úrovni pojistky - tam člověk platí na "cobykdyby" a letí to komínem - tohle jsou všechno věci, které vlastně peníze navíc (snad s výjimkou náhradních kamen a petrolejek) nestojí a umožní nám žít v podstatě normálně i v nenadálých situacích. Ale máš pravdu, že na všechno se připravit nedá.
Předchozí