Přidat odpověď
Jsme vesničtí (i když já původně paneláková). Už v době covidu jsme tu zalezli jak myši. Odmítla jsem plně poslechnout pravidla na nové kotle a sehnala - bohužel se měl instalovat až letos, teď bude mnohem držší a musíme doufat, že ho stihnout vyrobit dřív, než kvůli uzávěrce planu továrnu zavřou - kotel, který sice s menší účinností, ale je schopný fungovat i bez elektřiny na dřevo, jinak je automatický na pelety. Plyn tu není, normálně máme jako záložní elektrický kotel a krb v obytné části. Při rekonstrukci jsme dodělali komíny a tam, kde by nestačil kotel bez čerpadla se dají obratem osadit krbovky a sporák na vaření. Vodu máme svoji, generátor na čerpadlo a v případě nouze prostě tu pumpu, která na studni je. V domě je tolik prostoru, že panelákové děti a rodiče by se k nám v případě nouze vešli. Jsem sysel a průběžně obnovuji zásoby. Jen by se s znás asi po vyčerpání mrazáků stali vegetariáni, protože zahrada by nás sice uživila, ale pěstovat zvířata na maso a zabíjet je, to si zatím nedokážu představit.
Předchozí