Děti posíláme do školy, aby se něco naučily, ne pro známky a vysvědčení. Myslím, že hodnotit netraumatizujícím způsobem (vzhledem k tomu, že nějaké hodnocení zatím nutné je) je možné jak s předem oznámenými testy, tak bez nich. Učitel by měl mít hlavně přehled o tom, co děti umí a co ještě ne. Ve školách našich dětí se vše významnější hlásí předem a takové to "ústní zkoušení před tabulí" vedou tuším jen velmi výjimečně (někteří učitelé). Přijde mi to lepší, než "zastara", i když já jsem neměla zásadní problém ani tehdy, měli jsme poměrně normální učitele.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.