Na mě měla na začátku vliv naše zvířata - člověk zjistí, jaké jsou to osobnosti, jeden vedle druhého. Psa taky přece nezabijeme a nesníme - tam nám to přijde úplně normální, bereme ho jako kámoše. Jenže stejné osobnosti jsou i další zvířata, kdo se mezi nimi víc pohybuje, tak ví (a to nejsem žádný zemědělec, ale pár zvířátek doma máme...
)..
Masožravci v přírodě loví maso, ale většinou je to selekce těch slabších kusů - tím pádem geneticky získává i ten "lovený" druh, je to win-win. Dneska to vidím tak, že člověk si připadá jako pán tvorstva, většina zvířat žije zavřená v šílených podmínkách bez spokojeného života a pak jde na porážku...
Ano souhlasím, že člověk je uzpůsobený k tomu, že může jíst maso. V dřívějších dobách mělo maso (a to jednou za čas) myslím svůj smysl. Ale dnes je doba nadbytku, mám pocit, že si to už umíme pohlídat i bez masa. A nebo alespoň maso z volných chovů, nicméně já už mám prostě blok. Nejradši bych vyřadila z podobných důvodů i mléčné výrobky a vejce, ale to už by bylo hodně složité, tak aspoň se snažím hlídat zdroj....
Poslední "tečkou" bylo, když jsme jeli kolem masokombinátu a vezli dovnitř auto s telaty, normálně jsem to obulela a vrací se mi to dodnes, evokovalo mi to odjezd do koncentráku... Omlouvám se, pokud to někdo bere jako fanatismus, ale takhle to prostě cítím já, respektuju, že tohle vnímá každý jinak.