Přidat odpověď
Napadá mě otázka ke statistice.
Když se mi udělá blbě, udělám si test, test bude pozitivní na covid a druhý den dostanu infarkt nebo embolii, budu ve statistice vedená jako "úmrtí na covid" (nebo "s covidem", nevím, jestli se to nějak rozlišuje)?
Když se nechám očkovat a následující den zemřu na srdce nebo embolii, asi nebudu ve statistice vedená jako "úmrtí na očkování"?
A taky nevím, jak pečlivě se sledují vážné následky. U covidu předpokládám, že ano, protože když mám následky, tak se léčím, doktor mě posílá od čerta k ďáblu a bude v úkonech vykazovat, že to je v souvislosti s covidem.
Když mě něco takového postihne po očkování, bude to taky vést jako komplikaci po očkování?
Já jsem si myslela, že když se ty vakcíny - a teď myslím jakékoliv - zavádějí do provozu, tak jsou k tomu nějaké dotazníky, kde lékaři musejí uvádět různé údaje, včetně možných vedlejších účinků. ale měla jsem představu, že to je nějaký početně omezený vzorek lidí. A teď jsem tedy zjistila, že covidová vakcína je podmínečná a furt se k tomu dělají studie. Ale ty studie se asi netýkají všech lidí, kteří jí dostanou, ne? Nebo je povinností všech lékařů hlásit nějaké vedlejší účinky?
Předchozí