Půlka psa , no nevím v pondělí ráno zjistíš, že jsi pozitivní, když se na ten test dostaneš dejme tomu ve středu, ale spíš ve čtvrtek, tak půjdeš o den dřív do práce a zatížíš zbytečně laborku, kde by mohli teda vyšetřit ty potřebnější.
jak kde
třeba já v pondělí v 7:00 volala klukově pediatře, že už se mu zase po několikáté od září vrátil kašel, tak jestli by se na něj nemohla kouknout, abych nezaléčovala příznak a něco neběželo chronicky na pozadí. chtěla nejdřív PCR test. v 7:02 jsem měla zarezervovaný termín, v 7:22 byl kluk vytřený a v 18:32 mi pípnul negativní výsledek. takže v Praze to jde rychle
ale teda nevím, jestli jsem správně pochopila informace z dnešní tiskovky - kdo si bude chtít výsledek potvrdit PCR, tak buď je očkovaný a má ho zdarma, nebo má příznaky a má ho na pojišťovnu anebo je bezpříznakový, tak si ho zacvaká z vlastní kapsy? a jak to tedy u těch bezpříznakových bude s nemocenskou, to lékař vystaví neschopenku jenom tak na telefonickou informaci, že mám pozitivní antigen? a zapsání do ISINu, aby se nemoc zobrazovala v Covidpasu?