Přidat odpověď
Přesný recept nemám, ale teď jsem uhňácala skvělé s matcha čajem. Udělala jsem je do formičky stromečku.
100 g mandlí
80 g kokosu
pár piškot (třeba 10, nepočítala jsem to)
cukr moučka dle chuti Asi 100 g, ale taky je to odhad
Toto jsem umixovala na jemno, přidala 2 lžičky matcha, promíchala, zakápla citronovou a pomerančovou šťávou, přidala změklé máslo (asi 100 g, postupně jsem přidávala, aby to drželo)
Náplň jsem si vyrobila domácí pomerančový likér
Trochu vody, šťáva ze dvou pomerančů, nastrouhaná kůra z bio pomeranče, cukr. Uvařila jsem z toho hustší sirup, nechala vychladnout, zašlehala do toho 3 žloutky a nad parou zahřívala, aby se řloutky pasterizovaly jako když vaříš vaječňák. Až to zhoustlo, vychladila jsem to a smíchala se stejným množstvím alkoholu (já konkrétně jsem použila vínovici, chce to něco neutrálního, klidně dobrou vodku). Likér jsem šoupla do lednice a dva dny ho občas protřepávala, jinak se dělily složky, ted už je homogenní.
Do likéru jsem tyčákem vmixovala kousek másla, líp se to plnilo. a pak nalepit piškot.
Jsou fakt super, už jsme to snědli (dělala jsem zkušební dávku, dala ochutnat kámoškám a byly nadšené), musím udělat ještě 2 dávky, jedna bude bezlepková pro ségru.
Předchozí