Možná jde právě o to, že když sníš fruktózu nemusí ji tělo ani štěpit..
Ptřeptej se nějakého diabetologa.
Jako diabetik můžu říct že, jak nejsem zvyklá na cukr, tak mi sladké připadá všechno , třeba mrkev
, tak i když dáš cukru, nebo sirupu, třeba třetinu, diabetikům bude cukroví chutnat sladce a tradičně.
Tvaroh snižuje glikemii, tak je vhodný do nádivek i do těsta.
Že začátku se mi stávalo že, ve zdravé výživě jsem koupila něco na chuť , zaručeně bez cukru. Po prvním soustu jsem se zděsila,že je to sladké jak cumel. Pak jsem zjistila že je to právě "bez cukru" ale plně fruktózy nebo glukózy. Mnohem lepší vzít si třeba tvarohový koláček z kynutého těsta. (Malý, a kompenzují pohybem)
Ovoce samozřejmě jim i když je tam fruktóza, ale jsou v něm taky vitamíny a vláknina.
Ovoce samozřejmě jim,