Díky za rady, holky. Asi tedy nebudu péct zvlášť, udělám to prostě méně sladké nebo zvážím a do něčeho dám jenom tu fruktózu.
Rodičům nechci cpát něco moderního a raw atd., leda na zpestření. Potřebujou klasiku, na tu atmosféru. A aby se to příliš chuťově nelišilo od toho, na co byli zvyklí. Padla tady správná úvaha o tom, že záměna sladidel může mít vliv na konzistenci těsta a vůbec na technologii přípravy (ušlehat bílky se sacharinem asi nepůjde...) Prostě jsem uvažovala tak, že fruktóza má asi o 30% vyšší sladivost, zredukuju tedy její hmotnost tak na 60% zvyklé dávky. A taky to s ní více hnědne, ale s tím se popasuju
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.