Přidat odpověď
Fruktóza je ještě horší než cukr, pro diabetika.
Jediné čekankový sirup moje diabetoložka schvaluje, ale ne moc, prý maximálně jednou denně, třeba osladit nápoj.
Cukroví: vanilkové rohlíčky, dám víc ořechů, méně mouky, méně cukru, po upečení v cukru neobaluji.
Linecké méně cukru, dia marmeláda (někdo doporučuje obyč marmeládu ty dia výrobky se už moc nedoporučují).
Pracky dělám z žitné mouky, dávám ořechy a sušené ovoce, nesladim.
Ještě je dobrý recept - 250 mouky, 250 tvarohu, 250 másla, všechno uhňácat dohromady, vyválet těsto, dělají se z toho taštičky, nádivka se dá udělat jakákoliv, dobré je dát tam třeba kousek jablka, taštička nemá moc hezký tvar ale je to moc dobré.
Hlavní je toho cukroví nesníst moc, a zařazovat ho třeba jako svačinu, nezobkat než jídly.
Předchozí