Přidat odpověď
Pro začátek je dobré si najít seznam sladidel s glykemickým indexem. Není pravda, že fruktóza je pro diabetika prašť jako uhoď, ale GI je i tak dost vysoký.
Mně osobně vychází nejlíp cenově i chuťově xylitol (březový cukr). Co se týče GI, tak erythritol. Jenže ten je ve větší množství nepříjemně cítit, je takový pálivý, narozdíl od xylitolu. A nepekla bych druhy, které drží pohromadě zkaramelizovaným cukrem, protože tahle sladidla se chovají jinak a asi by to těsto neudržela. Jednou se mi také stalo, že jsem do jednoho ořechového cukroví zapomněla dát cukr úplně a dohnala jsem to krémem a polevou z diačokolády a vůbec to nevadilo.
Keto a lowcarb recepty jsou taky možnost, ale tam se lidi obvykle vyhýbají i mouce, tak je to někdy dost divočina.
Místo medu je taky dobrý čekankový sirup, ale někteří lidé špatně snášejí obsažený inulin a nadýmá je to.
Předchozí