Přidat odpověď
Je to asi všechno hodně spletité a složité, ale myslím, že prostě každé tělo reaguje jinak a vytváří si jinak protilátky a je vůbec otázkou, zda hodnota protilátek ukazuje "odolnost" vůči "chycení" viru a nebo vůči "těžšímu průběhu" covid. Myslím, že očkování "nevymítí" covid, ale umožní jeho "lehčí" průběh a sníží riziko mutací, ale je zapotřebí maximální možný počet osob. Prodělala jsem loni v prosinci covid...nic moc průběh, cca 14 dní k.o., šla jsem v březnu na protilátky a NEGATIVNí tj. je otázkou, kdybych žila do června v domnění, že jsem "chráněná" a byla pak v přímém kontaktu s někým "hodně" naloženým virem, zda bych to chytla či ne. Těžko říci. V březnu jsem se nechala očkovat...reakci nic moc..3 dny v posteli....pak jsem šla v červnu před druhou dávkou znovu na protilátky..jednotka přes 1000 (nad 50 pozitivní) tj. ok....reakce na druhou dávku lepší..jen 1 den v posteli.....teď jsem šla znovu na protilátky (listopad) mám cca 500 tj. půlku z toho, co v červnu. Nemám žádnou jinou nemoc, obvykle jsem zdravá, ale evidentně to prostě klesá. Půjdu zase na jaře a uvidím. Podobný postup udělali i mí rodinní příslušníci..tj. testování po druhé dávce po cca půl roce než šli na třetí dávku....jeden (cca 70 let) má hodnotu "jen" přes 200 (a to měl covid) a druhá (cca 70) má hodnotu stále přes 1000 (a to neměla ani Covid). Další známá, Covid, 2x očko a druhý po 3. dávce chytla bohužel po 2 covid...nad 85 let s přidruženými nemocemi, ale druhý Covid lehký průběh. Čili mne z toho vyplývá, že 100% ani prodělání Covid nechrání, ani očkování nechrání, ale vše prostě "pomůže" nemít těžký průběh.
Předchozí