Přidat odpověď
Tak zpracování tématu je věc scénaristů, to, že Vaculík leze na komíny , že nezná čísla imbusáků, je jen nějaká licence autorů ( já ta čísla taky neznám a jsem od mládí žena ponechaná v řešení všeho sama sobě , takže je to stálé učení, a řešení, ale čísla imbusáků jsou v reálu důležitá asi jako znát konkrétní čísla účtů v řešení daní z příjmů firmy, nakonec si poradíme, i bez znalosti zda č. 10, nebo č. 501.201 ) Seriál zobrazil ( idealisticky ) lezení ombudsmana na komíny, asi stopro nadsázka , ale znamená tato autorská licence, že daný problém nadaných neexistuje ? je to jen nějaký scénaristický nástroj, v tom jak napsali daný díl. Snad chtěl ten díl ukázat, že existuje i problém nějakého procenta nadaných, a že to nechceme vidět , a to , že to část lidí nebere, je možná nějakým nastavením (jakože to beru tak, že všichni máme stejnou startovní čáru, i kdyby mé děti byly nadané, tak to veřejně neřeknu ani za nic ), že to nevidíme ? Já myslím, že to tak v souladu s běžným vnímáním úplně není, že některý děti to svý nadání a nezařaditelnost nezmáknou a pak jejich potenciál je ztracený. Můžeme to tak brát. Jsi slabý kus, odlišný, nějak se zařaď podle svých sil a schopnosti být konformní.
Tento díl asi chtěl ukázat, že je to škoda, to nevidět. Ukazoval to na extrémním případu sebevraždy, což asi není většinové řešení. Asi aby zasáhl diváky . A existuje třeba i naopak problém málo nadaných dětí , dětí s různými poruchami učení a ten je už šířeji akceptovaný a neodporujeme mu.
Cítím s tím hochem ( jakože většina zde cítí s jeho mamkou, která rovněž utrpěla bolest )
Předchozí