Přidat odpověď
Já tu jedničku měl, nejen na vysvědčení, ale ať šlo o zkoušení nebo písemku, tak jsem po dobu min. 3 let nedostal jinou známku než jedničku. Ale jak jsem psal, slovíček k naučení bylo celkem asi 1200, ani nejlepší žák nebude stále umět vše, trošku zapomene, kdyby jen 10%, jsme na nějakých 1100 slovíček. Podobně se zapomene něco ze starší gramatiky. Ale chyběly hovorové fráze, v učebnicích vůbec nebyly texty typu zeptat se na cestu a jak se to vysvětlí a další věci, které jsou potřeba pro cizince. Za celé 3 roky bylo tohoto naprosté minimum. Takže jsem neuměl říci jeďte stále rovně a pod.Myslím, že soudruzi hlídali, aby když už se angličtina učí, tak aby to bylo spíše pro nějaké přečtení odborného textu, ale ne pro komunikaci na ulici, v hotelu ap. Když jsem se pak učil sám, z nových učebnic pro jazykové školy, tak tam kupodivu tyto obraty byly. Ne vše bylo asi nejlepší, ale šlo se s tím už domluvit. A taky tu byla slovní zásoba, kterou i s další učebnicí odhaduji celkem asi na 5 tisíc slov, což by tehdy asi stačilo na státnici, dnes zřejmě na zkoušku typu B2. S tímto se šlo už trochu domluvit, když začalo vysílání BBC po revoluci na VKV, nebo CNN v televizi, tak jsem docela slušně rozuměl. Přitom s tou svojí chabou znalostí ze školy jsem byl na vš (mff) opět mezi nejlepšími, ne-li zcela nejlepší, ze skupiny těch, kteří se angličtinu učili na sš. V druhé skupině s angličtinou začínali, tu učil asistent Bělíček.
Předchozí