Přidat odpověď
Čistě nehypoteticky, protože mám doma bezmála 13letou dceru, spolu probíráme sex a moje rady v téhle sféře směřují hlavně k antikoncepční osvětě. Ráda bych jí předala model, který se mi osvědčil, tedy aby si v klidu dělala co potřebuje, byla nezávislá, nikomu nic neslibovala, dokud nenastane její potřeba se vázat a hlavně z toho neměla černý svědomí a jakmile si pak jednou pečlivě vybere, tak aby se té volby držela a o vztah pečovala a totéž vyžadovala od partnera. Tenhle model ostatně vštěpujeme i synovi. Myslím, že máme s dětmi velmi otevřenou komunikaci na jakákoli témata, takže i když má syn momentálně trochu zatemněný mozek novou láskou, tak je i tak přístupný tomu, co mu říkáme a snaží se tím řídit a o rady si sám říká. Ale já jsem taková ta matka, která s první láskou svého dítěte na první rande kupuje kondomy, protože se můžou hodit a lepší je mít v kapse pro všechny případy než je pak muset někde shánět nebo se obejít bez nich. Sice bych nebyla mladá babička, ale on by byl velmi mladý otec a o to nestojíme nikdo.
Předchozí