Přidat odpověď
No prapříčina zla... mám v okolí několik známých, jimž covid zatáhl domů neočkovaný (post)puberťák a rodiče mu rozhodně nepoděkovali, že se rozhodl pro svobodu jednotlivce.
Ono to vždycky zasáhlo celou rodinu, byť teda naštěstí nikdo nezemřel. Mladší sourozenci se pár dní svíjeli v horečkách, jeden dospělý bez příznaků přišel o letenku za nižší desítky tisíc a 2 týdny nevydělával (OSVČ), další očkovaní rodiče se 1-2 dny svíjeli v horečkách a 2 týdny nevydělávali, nezasažení rodiče se radši na pár dní odstěhovali, aby to nechytli a mohli pokračovat v živení rodiny.
Důvody svobody jednotlivců: "nechci, aby mi bylo pár dní blbě", "covid se mě netýká", "nemohl bych nejmíň 2 dny sportovat". Všichni svobodní jednotlivci padli na cca týden a bylo jim zatraceně špatně včetně vysokých horeček. Jeden si vyžádal v noci do postele maminku, bo si ani ve svém pokročilém postpubescentním věku nedokázal představit, jak bez maminky přečká noc. Maminku samozřejmě nakazil.
Další desítky lidí skončily kvůli pár (post)puberťákům v karanténě nebo na OČR s nižším příjmem.
On to totiž není filosofický myšlenkový experiment, ale dost zásadně se to dotýká mnoha lidí v okolí, nikdo nežije ve vzduchoprázdnu.
Předchozí