Katko!
"A te´d poslouchám (případně čtu), jak jsme nezodpovědní, rozmachaní a že holt máme sedět doma na prdeli jako ostatní. Přitom vím, že když mi toto hlásá např. moje máti, tak ta seděla doma jen a jen proto, že se nikam neodvážili jet, protože se nedomluví, bojí se do letadla, bojí se, že se jim tam něco stane atd.. a tak dále. Takže ano lidičky, určitě řada z vás nepocituje skoro žádnou změnu a žijete si "jako do té doby", ale nedělejte z toho zásluhu a péči o udržitelný způsob života. Přiznejte si, že částečně jste si oddechli, že "nikam nemusíte", protože COVID."
Úplně souzním... Taky mám takové rodiče. Máma tedy není tak vyjukaná, ta by si i dovolenou dopřála, ale táta je typ, který považuje týden válení se u moře za ztrátu času. Za tu dobu by se dalo udělat práce...
Za téměř 40 let manželství byli u moře 2x. Nejen u moře, ale ani na žádné jiné pořádné dovolené. Ano, slovy dvakrát. Ne proto, že by nebyly peníze, ale proto, že to táta považuje za promrhaný čas a vyhozené peníze. A teď jsou oba maximálně spokojení. Oba doma za státní peníze, takže covid je příjmově nijak neohrožuje a konečně mají pokoj od otravných dotazů proč nikam nejezdí a proč si nedopřejí nějakou zábavu.