já se monam nedivím, kolem mě se matky předhánějí kdo bude mít originálnější a dražší a kolikpočetnou oslavu a vysvětlit potom dítěti, že jako jo Jaruška měla 10 kamarádů a šlo se do pizzerie a Baruška to měla pro 8 v jumparéně, a u Věrušky maminka všem připravila chaloupku z perníku a zdobilo se celé odpoledne u Marušky zase spali všichni ve stanu, ale že já odmítám …
tj. hodně dopředu máme vždy domluvený počet lidí, 5 byl u nás max. a při diskotéce málem zbourali patro. U menších je to snadné tam je zábavy až až ale u předpuberťáků je to horší.
Letos jsem na to vyzrála a koupila všem bílý sádrový srdíčko jako květináč, barevný popisovače, holky si vytvořily samy a pak se sázely kaktusy. Mělo to obří úspěch a ještě jsem nemusela chystat balíčky, když domů dostaly ten kaktus
tedy předem stanovit rozumný počet pozvaných, na spaní je u nás max. jeden, jednou jsem povolila dvě a už nikdy více, domluvit se na pohoštění, klidně si říci "co mají donést hosté" a přiznávám, že nejhorší je nápad, co se bude dělat, kdyby zábava vázla
kouknout klidně po okolí po příhodných prostorách, u nás je třeba ve vedlejší obci dětská herna na pronájem k těmto účelům. Je to časově náročnější, ale zase prostě nedělají ten bordel doma