Náš 13letý (6.třída) se taky učí až večer, po poledni přijde ze školy, naobědvá se (jíme všichni doma), pak si zaleze do pokoje k PC, dělá si tam svoje, volá si a hraje s kamarády, občas ho vytáhneme, aby nám s něčím pomohl na zahradě, nebo doma...kolem 19h večeříme a pak si jde dělat věci do školy, dá tomu tak hoďku, někdy ani ne a zasedne k PC...vyznamenání sice mít teď na konci poprvé nebude, ale vidím, že se postupně učí a zjišťuje, kolik času na co potřebuje, aby byl připravený...můžu mu to tisíckrát říkat já sama, ale dokud se o tom nepřesvědčil sám, tak nevěřil...musela jsem ho do učení nahánět a kontrolovat...teď už se jen večer ptám, jestli má všechno hotové a sám od sebe vždycky řekne, že se musí ještě něco učit, nebo udělat úkol... Myslím, že to se prostě musí postupně naučit sami, kdybych ho k tomu naháněla už odpoledne, tak se tu budeme každý den hádat a to mi za to nestojí...takhle párkrát schytal horší známku, postupně zjistil, že mu to fakt nestačí jednou přelítnout v sešitě a už jsou ty známky poslední dobou lepší a příprava daleko samostatnější a pečlivější...nijak ho za známky netrestáme, PC neomezujeme, jen trvale upozorňujeme, že jestli se chce jednou dostat na tu jeho touženou dopravní školu, tak pro to bude muset taky trochu něco udělat...tak uvidíme