| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Nejde o chytrost. Je to prostě učivo toho ročníku. U deváťáků jde spíš o to, že některé věci už zapomněli. A pak je tedy otázka, jak vypadalo opakování a cílená příprava na přijímačky.

Prošla jsem teď v rychlosti testy z 2019 a 2020 a přijdou mi v nich od pohledu těžší ty "školní" úlohy, tedy rovnice, objemy a povrchy těles apod. To ty letošní fakt byly víc na pohodu.

Geometrie (myšleno rýsování, ne početní úlohy spadající do geometrie) bylo v těch 2019 a 2020 úplně stejně, dvě úlohy, jedna za 2 a jedna za 3 body. Letos jen tedy ve druhém termínu byly obě úlohy za 3 body, ale to nepovažuju za významný rozdíl.

Jinak počítání s úhly, objem nebo povrch těles, Pythagorovka, to se opakuje.

Já jsem si ty testy zkoušela "napsat" (jen v hlavě, šlo to zpaměti), a v prvním jsem nedala "kostičky" (16. úloha, tam to chtělo opravdu si kreslit) a v druhém mi unikla jedna část té rýsovací úlohy. Když jsem se pak podívala na řešení, bylo naprosto primitivní, bylo to tedy spíš tím, že jsem v tom hledala víc složitosti (a to se tedy dětem taky stává dost často).

Podle mě je to prostě o pocitech, v tom stresu z toho, že "jde o všechno" ta hlava taky často nefunguje, jak má ~d~.

Když si vzpomenu na to, co jsem dokázala zpackat při své maturitě z matiky, přičemž nikdo nepochyboval o tom, že tu matiku opravdu umím (byla jsem i jediná, kdo měl jedničku nejen z běžné matiky, ale i ze semináře, prostě to šlo samo). No a pak jsem v úloze na užití goniometrických funkcí nedokázala najít ten správný trojúhelník ~f~ a ještě jsem měla chybu ve znaménku v úpravě výrazu, což se mi taky normálně nestávalo ~l~.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.