Přidat odpověď
Monty, říkala jsem si, že se zapojovat nebudu ale nakonec něco málo přeci jen přidám. Udělej si čárku, my jsme bez bytu po rodičích, různým kupovanim, prodavanim a tocenim hypoték aktualne na několika nemovitostech bez hypotéky.
A proč? Nu, jsme spolu hodně dlouho, máme jen a pouze společně děti a kromě užívání si (A že ho bylo pozehnane) jsme stále peníze strkali do něčeho trvalivejsiho. První být jsme kupovali v roce 1999, za úvěr že stavebního spoření a základ z výdělku v zahraničí. Prodali jsme jej za trojnásobek...
Jo, naší známí v Praze stále žijí na místě s naprosto neopakovatelnym výhledem. V pronájmu. A 20 let mluví o tom, že možná na důchod by chtěli mít něco mimo.
Přejeme jim to, možná se objeví nějaká zazobana tetička, po které by mohli dědit.
Jistěže pri nákladech na bydlení kolem 30t nemůžeš vyšetřit nikdy na nic. Schválně jsem teď spočítala naše náklady a jsme na 4,5 tisících včetně pojištění a daně z nemovitostí. Nizkoenergeticky dům i s ubytováním pro návštěvy a zahradě.
Z prahy jsme odešli dobrovolně, uznávám že po životním zemětřesení, které 99% rodin nezazije. Přesto mi stále vychází, že kdo neprospasl tu správnou dobu, ještě před tou minulou krizí, nemá se špatne.
Předchozí