No a co takhle damam nabidnout caipirinhu, brazilskej koktejl?
Da se udelat relativne rychle a chutna uzasne.
Potrebujes jen lahev trtinovyho rumu - Cachaça, par limetek a trochu trtinovyho cukru. A pytlik ledove triste nebo kostek (rozmlatit je).
Je to pak i s "programem" na rodinnou oslavu, nekdo se urcite rad ujme role barmana a bude delat show...
Okopirovala jsem recept:
5 cl destilátu Cachaça
půlku limety
2 čajové lžičky třtinového cukru
Půlku limety rozkrojte na 4 dílky, které spolu s cukrem vložte do sklenice na whisky. Pomocí muddleru (nebo pomůže palička do hmoždíře) limetku promačkejte s cukrem, aby pustila šťávu. Nakonec přidejte nadrcený led az po okraj sklenice a vše zalijte Cachaçou. To je vše.
Jo a do sklenice zapichnout tlusty kratky brcko na ucucavani.