Přidat odpověď
Tak úkol je blbý to jo. Moje děti by tedy především vůbec ani nevěděly o čem to má jako být. Z pohledu rodiče to považuju za problematické právě z důvodu toho soukromí.
Chápu sic i tu učitelku, nejspíš už taky neví co vymyslet. Možná chtěla přimět děti k zamyšlení o sobě, o svých přednostech, ale formulace mi přijde nejasná a nešťastná.
Na druhou stranou ohánět se zákonem je nešťastné extrémně, to asi ke konstruktivní komunikaci s učitelkou/se školou rozhodně neprospěje. Takže nevím kdo ke víc praštěný, zda učitelka nebo ta matka.
Já bych asi paní učitelce že v toto zadání považuju za nešťastné, dítě o psát nebude, místo toho napíše sloh na téma ... (vymyslela bych vhodné upřesnění - například jaký sport mně baví a proč). A u slohu snad není zásadní obsah (pravdivost sdělení), ale způsob.
A ještě tedy si neodpustím - skupina "Práva rodičů", no to sem i tedy asi ježí chlupy a přiznám se, asi bych tam ani moc jiného než kupu stížností a oháňky zákony nečekala. Podle mně jsou mnohem důležitější PRÁVA DĚTÍ. A bohužel mívám dojem že někteří rodiče, kteží se až příliš ohánějí svými právy, na ta práva o která má jít především někdy poněkud zapomínají. To jen tak na okraj. Ale to je samozřejmě jen můj individuální dojem z některých "bijců" za práva rodičů, dotyčnou skupinu neznám.
Předchozí