| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ne, úkoly nekontroluju. Ve druhé třídě jsem za to dostala dokonce "poznámku" ~:-D - ale myšleno v dobrém, pan učitel je fajn, ale prostě mi skrze synův notýsek napsal prosbu, abych úkoly kontrolovala~:-D Tak jsem se s ním následně sešla osobně a vysvětlila mu, že úkoly považuju čistě za synovu práci a nezasahuju do nich. Vzal to úplně v klidu. A pak přišel covid a naopak mi pan učitel potom opakovaně říkal, jak je rád, že do úkolů a jejich kontroly nijak nezasahuju, že vidí, jak jsou opravdu synova práce. Že chyby jsou důležitá a dobrá věc a slouží k tomu, aby měl pan učitel přehled o pochopení látky a hlavně od chyb, které mají společný nějaký rys, se pak odráží jeho vysvětlení problému, které synovi v reakci na úukol pošle.

Jediné, v čem bohužel angažovaná být musím, je angličtina, protože tam tedy učitelka absolutně selhala, nepomáhá žádný rozhovor s ní, už jsem to s ní zkoušela řešit já i manžel, ale prostě - špatného učitele dobrým kouskům nenaučíš :) Tak nakonec zčásti učíme angličtinu syna sami a hlavně ho teď učí Termix.
Ani tam tedy ale nekontroluju školní úkoly v tom smyslu, jak je to asi v zadání myšleno, spíš koriguju, které syn dělat má a které ne. Některé jsou vysloveně nejen hloupé, ale přímo nevhodné. Třeba teď, když měl k referátu o Skotsku připsat tři vtipy o Skotech. Jako pedagogicky se to využít samozřejmě dalo - vysvětlili jsme synovi problémy vhodnosti a přijatelnosti různých typů rasové a národnostní nekorektnosti ve vtipech, v různých situacích atd., a myslím, že to slušně pobral. takže nakonec ze vzdělávacího hlediska mission accomplished ~t~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.