na základce jsme držkovali na všechno, víceméně ze zvyku
já teda nejedla snad jen koprovku a dušenou mrkev s rozpíčky, jinak poživatelné bylo pro mne cokoliv, občas teda nechali přemrznout brambory a to byl teda hnus nepoživatelný... vyloženě jsem milovala polévku s drožďovými knedlíčky... a vanilkový puding s mandarinkovým kompotem... a rýžový nákyp se švestkama...
na intru jsem pochopila, že na zš vařili luxusně
a že nejím žádné bílé omáčky - ke koprové přibyla křenová, pivní, zadělávané lusky... a že zkazit se dají i nudle s mákem (stačí ty nudle přesolit)
a v jídelně u sš jsem pochopila, že každé jídlo se dá uvařit nepoživatelné a že karbanátek může vlastně chutnat úplně stejně (hnusně) jako třeba rizoto - rozdíl pouze v konzistenci, nikoliv (ne)chuti...
moje děti si oblíbily hodně věcí z mš, některé se nám zabydlely v jídelníčku (hlavně bramborovozeleninové kaše)... ve škole milují svorně jednu úpravu ryby (zapečená se sýrem), a všemožné zeleninové placičky s dipy...