Berte prosím můj příspěvek jen jako vyventilování emocí...
Nedočkavě jsem očekávala slibované změny RVP. Jako předseda předmětové komise ČJ se už léta chystám na změnu ŠVP, ale čekala jsem na slibovanou revizi. Bohužel v předmětu Český jazyk a literatura na 2. stupni ZŠ nedošlo k vůbec žádné změně. Rvu si vlasy na hlavě. Stále budeme vychovávat malé vědátory - lingvisty. V učivu mluvnice zůstalo na základní škole vše, tedy celý mluvnický systém českého jazyka. Opravdu musí žák základní školy obsáhnout celý mluvnický systém češtiny??? Tam nahoře nikdo nevěnuje pozornost tomu, jak klesá čtenářská gramotnost, jak se ztrácí komunikační dovednosti, řada dětí už nezvládá souvisle číst ani mluvit, ale stále se po nich chce příslovečné určení zřetele. A já tak čekala na změny a zase nic. Do důchodu mám ještě asi dvacet let a fakt mě vůbec nebaví tímto způsobem češtinu učit. Připadá mi, že od dob národního obrození jsme se nikam neposunuli. Co s tím?
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.