Přidat odpověď
Nevím, nejspíš postupně...
Já šetřila asi 10 let, fakt fest. Měla jsem teda výhodu bydlení "lacino", ale fakt jsem si ve 20 nekupovala kabelčičky, nelítala k moři, neměla mobil za 20 tisíc atd. atd. atd. Makala jsem i při vysoké.
Dlouho jsem bydlela v garsončičce 1+kk. No, a pak hypotéka. Brala jsem si ji jako samožijící (bezdětná ještě). Na nerekonstruovaný. Teda rychlou - slušně jsem vydělávala, tak na 5 let. Pak druhou - tu už na rekonstrukci části. Tu ještě budu 5 let splácet. Na další rekonstrukce paralelně šetřím... Holt mám barák na vesnici, pěkně ve staré zástavbě, žádnou novostavbu "podnikatelský baroko" v krajským městě. Ale já jsem povahou baráková a vesnicová, takže mě to vlastně vyhovuje. Barák je strašný žrout peněz, čili mladýmu, bezdětnýmu, bez peněz bych spíš doporučila starší menší byt, na začátek, určitě je to na provoz atd. levnější, pokud to teda není zedník (nebo nemá takové dobré kámoše).
No a já jako rodič se teda posnažím, už vyhlížím nějaký menší byt pro své dítě, do budoucna. Chtěla bych ho letos koupit a zatím (na těch cca 10 let) pronajímat - pak si tam může začít bydlet nebo ho prodat a koupit si jinde.
Předchozí