Delete, "...mě třeba obličeje při poslouchání něčeho vysloveně ruší. Nejen teď při online výuce, ale i jako dítě ve škole."
Jen bych chtěla upozornit, že ne všichni to mají jako ty (teda, vím, že to asi víš
) Je pravda, že jako dítě při výkladu ve škole jsem si taky často něco kreslila, ale občas jsem na učitele ráda koukla
Je pro mne těžké, když musím něco/někoho vnímat jen sluchem, za kamery jsem ráda.
My si teda při online hodinách hodně povídáme, učím na 1. stupni hlavně angličtinu a pak "povídavé" předměty - vlastivědu, přírodovědu, prvouku. Samostatnou práci zadávám zvlášť a jsem ráda, že některé kapitoly z přírodovědy a prvouky (měření, vlastnosti látek) jsme stihli v prosinci ve škole.
Při online výuce se musím hodně soustředit, abych nezapomínala oslovit děti, které mají slabý signál a je z nich vidět jen jejich ikonka
Teď před pár dny jsem v rámci svého druhého pracovního "miniúvazku" školila dospělé, a vnímala jsem to stejně. Na ty, co mi při sdílení prezentace úplně "zmizeli" z monitoru, jsem měla při diskusi tendenci zapomínat
Takže si myslím, že i pro některé děti může být hodně náročné, když za celé dopoledne žádného učitele ani spolužáka nezahlédne.