| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Dari, s tímhle nějak nedokážu souhlasit, že by bylo důležitější, kdo dítě vychovává. Nejspíš bych taky svoje vychovávané dítě nedokázala dát pro mne někomu cizímu, ani to miminko, byla jsem s nimi vždy opravdu hodně navázaná. Ale asi by na tyto případy měl být daný nějaký zákonem daný postup. Neviděla jsem teda Kukačky, ale ten dokument z Austrálie ano a taky ty holčičky u nás, jak vyměnili a někdy nad tím přemýšlím. V té Austrálii prostě měla ta jedna strana zničený život, ať se snažili, jak chtěli. Já bych asi pro dobro dětí byla pro výměnu (nevím, třeba do 2-3 let věku) a to radikální, rychlý řez - zvyknout dítě na pravé rodiče a pak už se nestýkat. Dítě si to nebude pamatovat a nebude z toho traumatizováno (vím, že podvědomí si to asi nějak ponese). Přijde mi to lepší, jak z hlediska psychických problémů obou rodin, tak právě těch biologických, jako dárcovství krve nebo orgánu nebo úmrtí a dědictví - nikdo nebude přemýšlet, třeba "mám v bezvědomí kukačku, budu bojovat o své biologické dítě", nebo třeba rozdíly ve společenském a finančním postavení rodin - to pro to biologické dítě musí být strašný, když vidí, že žije v horších poměrech, než kdyby ho nevyměnili, to je pak sakra trauma pro život. A ta matka v horší pozici to pak taky má na talíři celý život.
Myslím, že by na to měli být zákony a metodika, jak se v kterých situacích zachovat.
Ale tady není nikdo vítěz, vždy tam budou traumata, taková tragická chyba sestry a 2 rodiny se mají s čím vyrovnávat celý život -jak tohle potrestat? Minimálně porodnice by měla dát velmi tučné bolestné a případně financovat dětem školy a život tak, aby na tom byly stejně.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.